LifeSafer L250 alkolukko

Kuinka haen valvottua ajo-oikeutta?

Valvotussa ajo-oikeudessa rattijuopumuksesta tai törkeästä rattijuopumuksesta epäillyllä henkilöllä on mahdollisuus saada ajo-oikeutensa takaisin ajoneuvoon asennettavalla alkolukolla. Tässä artikkelissa kerromme kuinka valvotun ajo-oikeuden hakuprosessi etenee.

Valvotun ajo-oikeuden hakuprosessi

1. Epäilty rattijuopumus. Pyydä valvottua ajo-oikeutta Poliisilta ja varmista ettei alkolukkoajokortille ole mitään esteitä. Valvottua ajo-oikeutta voi pyytää poliisilta heti tai viimeistään rattijuopumusasian käsittelyn yhteydessä. Poliisi antaa pyydettäessä lisätietoja alkolukkoajokortin hakemisesta.

2. Hanki todistus lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattihenkilön luona käydystä keskustelusta (päihteiden käyttö). Todistus keskustelusta toimitetaan ajokorttihakemuksen liitteenä poliisille. Kun toimitat tarvittavat dokumentit Poliisille, niin he myöntävät sinulle väliaikaisen ajokortin.

3. Alkolukon alustavan vuokrahakemuksen täyttäminen ja palauttaminen tai alkolukon hankinta. Tässä yhteydessä sovitaan myös paremmin laitteen asennuspaikka sekä ajankohta.

4. Alkolukon asennus ja auton muutoskatsastus valtuutetulla LifeSafer asennuspisteellä.

5. Valvottu ajo-oikeus alkaa, kun poliisi luovuttaa valvottavalle väliaikaisen ajokortin. Poliisi vahvistaa valvotun ajo-oikeuden osaksi tuomiota sekä päättää valvotun ajo-oikeuden pituuden (koetusaika, alkolukon käyttöaika).

6. Valvotun vastuulla on huolehtia alkolukon huoltamisesta sekä kalibroimisesta laitevalmistajan ohjeistuksien mukaisesti. Valvotun vastuulla on myös säilyttää vähintään todistukset alkolukon asennuksesta sekä kalibroinnista kuljetettavassa ajoneuvossa. Asiakas on myös itse usein vastuussa huoltotoiminnan kustannuksista.

7. Poliisin määräämän koetusajan jälkeen valvotussa ajo-oikeudessa oleva henkilö poistattaa alkolukon asennuksen ajoneuvosta, tai jättää laitteen ajoneuvoon vapaaehtoiskäytön asetuksin. Alkolukko poistetaan valtuutetuissa asennuspisteissä, ja ajoneuvo muutos katsastetaan. Asiakas toimittaa alkolukkoajokortin kummassakin tapauksessa oman kotikuntansa Poliisille. Poliisi palauttaa aikaisemman ajokortin, mikäli tarvetta alkolukon käytölle ei enää ole.

Heräsikö sinulle kysyttävää liittyen alkolukkoon tai valvottuun ajo-oikeuteen? Löydät yleisimpiin kysymyksiin nopeasti vastaukset UKK-sivultamme.

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi, autamme mielellämme: 09 4241 8686 tai info@alkolukko.fi

LifeSafer L250 alkolukko

LifeSafer L250 alkolukko on Suomen markkinoiden uusi alkolukko kaupalliseen ja valvottuun ajo-oikeuteen. LifeSafer alkolukossa on panostettu laatuun, jotta käyttäjä voi luottaa sen tarkkuuteen ja toimintavarmuuteen. Laite on hyväksytty Liikenne- ja viestintäviraston standardin GENELEC EN 50436-1 mukaisesti, joten se on sopiva valvottuun ajo-oikeuteen sekä kaupalliseen käyttöön. Alkolukko on myös helppokäyttöinen sen yksinkertaisen puhallustekniikan ja laitteen selkeän käyttöjärjestelmän ansiosta. Pääset tutustumaan laitteeseen tarkemmin LifeSafer L250 tuotesivulla!

Tarvitsetko alkolukkoa? Me autamme.

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Jaa somessa: