LifeSafer L250 alkolukko käytössä

Voidaanko minun ajoneuvooni asentaa alkolukko?

Alkolukko on laite, joka asennetaan ajoneuvoon estämään sen käynnistyminen, jos kuljettaja on alkoholin vaikutuksen alaisena. Laite mittaa kuljettajan hengitysilman alkoholipitoisuuden, ja jos se ylittää sallitun rajan (0,2 promillea), ajoneuvo ei käynnisty. Alkolukon asennus on erityisen hyödyllinen tapa päihtyneenä ajoneuvon kuljettamisen estämisessä, ja sitä voidaan käyttää sekä vapaaehtoisesti että pakollisena toimenpiteenä tietyissä tapauksissa.

Esimerkiksi Suomessa alkolukkoa voidaan määrätä osana rattijuopumukseen syyllistyneen kuljettajan ehdollista ajokorttia (alkolukkoajokortti), jolloin kuljettaja voi jatkaa ajamista alkolukon avulla sen sijaan, että ajokortti peruutettaisiin. Alkolukkoa käytetään Suomessa myös esim. koulu- tai linja-autoissa lain pakottamana turvallisuuden takaamiseksi.

Lue lisää valvotusta ajo-oikeusta (alkolukkoajokortti) artikkelistamme!

Alkolukkojen asennuksia säätelee Suomessa alkolukkolaki. Alkolukkolain mukaan alkolukon asennus onnistuu seuraaviin ajoneuvoihin:

  • henkilöautoon
  • linja-autoon
  • pakettiautoon
  • kuorma-autoon
  • traktoriin

Alkolukkolaki antaa viitteitä siitä, minkälaisiin ajoneuvoihin alkolukkoja yleisesti voidaan asentaa. Listasimme tähän artikkeliin yleisiä kysymyksiä alkolukkojen asentamiseen liittyen.

Vaikuttaako auton ikä?

Ei vaikuta. Alkolukko voidaan asentaa hyvinkin vanhasta aina upouuteen ajoneuvoon asti. Alkolukon asennukselle ei siis ole rajoituksia auton ikään liittyen. LifeSafer alkolukkoja on asennettu sekä upouusiin, että vanhempiin ajoneuvoihin ja LifeSafer alkolukkoihin luottaa jo yli 1,5 miljoonaa asiakasta kautta maailman.

Hybridi- tai sähköautot?

LifeSafer L250 voidaan asentaa kaikkiin hybridi- sekä sähköautoihin normaalien polttomoottori autojen lisäksi. Asennusyrityksemme koostuvat alan parhaista ammattilaisista, jotka takaavat sujuvan ja laadukkaan asennuksen myös uusia teknologioita sisältäviin ajoneuvoihin.

Start & Stop ja muut teknologiat?

Start & Stop -järjestelmä on ajoneuvotekniikka, joka sammuttaa automaattisesti moottorin, kun ajoneuvo pysähtyy tilapäisesti, esimerkiksi liikennevaloissa tai ruuhkassa, ja käynnistää sen uudelleen, kun kuljettaja on valmis jatkamaan matkaa.

Start & Stop ominaisuus ajoneuvossa ei vaikuta alkolukon asennuksen onnistumiseen. LifeSafer L250 voidaan asentaa ongelmitta tällaista teknologiaa hyödyntävään ajoneuvoon.

Missä alkolukko voidaan asentaa?

Alkolukon asentaminen, huolto sekä irrotukset ovat Suomessa luvanvaraista toimintaa. Asiakkaan tulee vierailla Traficomin valtuuttamalla alkolukkojen asennuspisteellä asennusta, kalibrointia tai irrotuksia varten. LifeSafer asennusliikkeitä on laajalti ympäri Suomea ja käytössämme on vain laadukkaita autosähköalan yrityksiä.

Yhteenveto

LifeSafer alkolukko voidaan siis asentaa lähtökohtaisesti ajoneuvoon kuin ajoneuvoon, riippumatta ajoneuvossa käytetystä teknologiasta tai sen iästä. Alkolukko voidaan asentaa sekä polttomoottori- että sähköautoihin, kuten myös markkinoilla oleviin hybrideihin.

Lähteet: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2016/20160730


LifeSafer L250 alkolukko käytössä

Valitse helppous – hanki omasi jo tänään

Jaa somessa: